Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.vrtni-stroji.si (v nadaljevanju: trgovine) so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja podjetje Avtohiša Žibert d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik), Britof 173, 4000 Kranj, matična številka 6736238000, davčna številka SI67271456, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 1. POSTOPEK NAKUPA

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna, je pa kasnejši nakup z registracijo lažji. Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) in izbor dostave (osebni prevzem na naslovu Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj, dostava po pošti). V primeru nakupa podjetja je obvezen tudi naziv in davčna številka podjetja.

Plačilo je možno z neposredno bančno transakcijo na podlagi predračuna, po povzetju, s kreditno kartico preko sistema Stripe, preko Leanpay obročnega plačevanja ali preko 1Stavno obročnega plačevanja.

Kupec izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. Za nakup zadošča že 1 izdelek. To dejanje kupca preseli na stran Košarica kjer lahko z spremembo števila v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga rad naročil (informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi košarico). V kolikor želi kupec izvršiti nakup mora klikniti na gumb Nadaljuj na blagajno. To dejanje kupca preseli na stran Zaključek nakupa, kjer se registrirani uporabniki, v kolikor že niso prijavljeni v že obstoječ uporabniški račun, prijavijo. V naslednjih korakih (Informacije o plačnikuInformacije o dostaviNačin dostaveNačin plačila) kupec vnese vse podatke o plačniku, naslovu dostave, načinu dostave in načinu plačila. Po vnosu vseh podatkov je v sklepnem koraku Zaključek nakupa kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh stroškov. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Kupite sedaj.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu z napotki za plačilo predračuna, v kolikor ste izbrali to možnost, naročilo s podatki pa se shrani tudi v arhivu ponudnika. Do teh podatkov in drugih shranjenih evidenc lahko kadarkoli dostopate na podlagi pisnega zahtevka, poslanega na info@vrtni-stroji.si ali na naslov podjetja.

 1. CENE

Vse navedene cene so v evrih (EUR), z vključenim 22% DDV. Podjetje Avtohiša Žibert d.o.o. je zavezanec za davek na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena in velja na neznižane izdelke.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

 1. NAČIN PLAČILA, POTRDITEV PLAČILA IN RAČUN

Način plačila je možen s kreditno kartico, preko neposredne bančne transakcije na podlagi predračuna, po povzetju, z Leanpay – obročnim plačevanjem, z 1Stavno – obročnim plačevanjem ali z darilnim bonom. Rok za plačilo je 3 dni po prejemu predračuna. Po prejemu plačila po ponudbi oziroma predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave. Rok za plačilo storitev oziroma izdelkov po naročilu je najkasneje 8 dni od dne naročila.

Vsako naročilo se shrani pri ponudniku.

OBROČNA PLAČILA LEANPAY

Enostavni obroki

Plačilo preprosto razdelite na več mesecev. Potrebujete samo pametni telefon, osebni dokument, davčno številko in pametni telefon. Ko ste v košarico dodali artikle, izberite Leanpay obročno plačilo in sledite navodilom. Leanpay omogoča spletni nakup v višini do 5.000 EUR in 48 obrokov. V fizični poslovalnici, našem salonu v Britof 173, 4000 Kranj pa do 12.000 EUR in 84 obrokov.

Več o Leanpay si lahko preberete na https://www.leanpay.si/


Kadarkoli in kjerkoli

Plačilo na obroke 24 ur na dan z domačega kavča ali iz vaše najljubše kavarne.


Preprosto, hitro, pregledno

Za vse potrebujete le nekaj klikov in le par minut. Pogoje svojega kredita lahko preverite kadarkoli.

Pogoji uporabe Leanpay

HITRI POTROŠNIŠKI KREDIT 1STAVNO

Hitro, enostavno in varno opravite nakup s pomočjo hitrega potrošniškega kredita in si znesek nakupa porazdelite na več mesecev.

Za sklenitev kreditne pogodbe potrebujete le: osebni dokument, davčno številko, bančno kartico in zadnji bančni izpisek (za nakupe nad 3.000 EUR). Hitri kredit do 5.000,00 € lahko pridobi tuj državljan, ki izpolnjuje posebne pogoje.

Ko ste v košarico dodali artikle, izberite način plačila plačilo na obroke 1stavno in sledite navodilom. 1stavno omogoča spletni nakup v višini od 100 EUR do maksimalno 8.000 EUR in 84 obrokov. V fizični poslovalnici, našem salonu v Britof 173, 4000 Kranj pa do 15.000 EUR in 84 obrokov.

1stavno je blagovna znamka podjetja Summit Leasing Slovenija.

Več o 1stavno in pogojih si lahko preberete na https://1stavno.si/

Informativni izračun in izračun limita lahko opravite na https://pk.takoleasy.si/izracun-limita

Pogoji uporabe 1STAVNO

DARILNI BON

Darilni boni so na voljo v vrednosti 50 eur in 100 eur. Darilne bone je možno kupiti na spletni strani www.vrtni-stroji.si ali v trgovini na naslovu Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj.

Darilni bon po prejetem plačilu podjetje pošlje kupcu v fizični obliki ali pa ga prevzame v trgovini. Vsak darilni bon je označen s svojo številko.

Darilni bon je veljaven 2 leti od datuma dneva izdaje in velja za nakup v naši poslovalnici za izdelke vrtnega in industrijskega programa Honda ter baterijskega orodja EGO Power+.

Darilnega bona ni mogoče zamenjati za gotovino in potrebno ga je unovčiti v celoti. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati.

V primeru izgube darilnega bona podjetje ne prevzame odgovornosti oz. obveznosti.

Darilni bon lahko vnovčite v naši trgovini Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj ali v spletni trgovini www.vrtni-stroji.si

Pri nakupu v spletni trgovini bon vnovčite tako, da v izberete izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V košarici vpišite številko darilnega bona v polje ‘koda kupona’. Pri enem nakupu lahko uporabite več darilnih bonov. V tem primeru vpišete najprej številko prvega darilnega bona in kliknite vnovči, nato vnesete številko naslednjega darilnega bona in kliknite vnovči, itd. Vrednost darilnega bona se vam odšteje od končnega zneska za plačilo.

RAČUN

Originalni račun bo v fizični obliki, priložen k dostavljenem fizičnem izdelku. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za naročen izdelek ob prevzemu blaga.

Na računu so razčlenjeni vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Ponudnik se zavezuje k čim prejšnji obdelavi naročila, točen čas pa je odvisen od naročenega izdelka ali storitve. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca oz. uvoznika.

Dostava naročenih izdelkov v spletni trgovini znaša 3,66 € z DDV razen, če je navedeno drugače.

NAČIN DOSTAVE

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, DPD ali Gebrüder Weiss, zato za način dostave veljajo njihovi pogoji dostave. V izrednih primerih bo dostavo izdelka opravilo drugo dostavno podjetje, v tem primeru bo naročnik o spremembi dostavljalca obveščen po telefonu ali preko elektronske pošte.

Če smatrate, da dostavljalec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opombe naročila” pri podatkih dostave.

Naročen izdelek ali storitev lahko po dogovoru tudi sami prevzamete na naslovu Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj. V primeru osebnega prevzema bo ponudnik kupca po elektronski pošti obvestil, ko bo blago pripravljeno za prevzem.

Rok dostave je 2 do 5 delovnih dni od naročila ali plačila predračuna ali dlje, če je tako navedeno pri izdelku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročilo lahko oddate na info@vrtni-stroji.si.

 1. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAROČILA

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Obrazec za vračilo blaga izpolnite in skupaj z artikli, ki jih želite vrniti ter kopijo računa pošljite najkasneje v roku 14-ih dni od prejema blaga na naslovv Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj, s pripisom Spletna prodaja, ali po elektronski pošti na naslov info@vrtni-stroji.si.

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik nosi odgovornost, če izdelke vrača brez originalne embalaže ali je ta embalaža prekomerno uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo da je bil uporabljan dlje in pogosteje kot bi bilo potrebno, da s preizkusom ugotovi vse njegove lastnosti. Potrošnik odgovarja za zmanjšano vrednost blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga in je zato odškodninsko odgovoren. V tem primeru si Avtohiša Žibert pridržuje pravico, da zaračuna odškodnino.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.

Obrazec za vračilo si lahko prenesete TUKAJ.

 1. PRIPRAVA STROJA

Avtohiša Žibert pri fizični prodaji in pri spletni prodaji lahko opravi tudi nulti oziroma prvi servis stroja. Nulti servis pomeni, da se stroj sestavi, nastavi, pregleda, dolije gorivo in potrebna količina olja preizkusi delovanje in gre za plačljivo storitev. S tem se jamči delovanje in kakovost stroja in tudi vstavi pravilno motorno olje.

Nulti servis se opravi tudi pri strojih kupljenih preko spleta in če se kupec s tem strinja. Strinjati se morate s klikom v prazen kvadratek pri priprava stroja pred dodajo izdelka v košarico, kjer je tudi navedena cena in razlaga. S tem se tudi strinjate, da se stroj razpakira iz originalne embalaže, sestavi, nastavi, dolije olje, gorivo in preizkusi. Po opravljenem nulti servisu, je stroj priporočljivo oz. v nekaterih primerih potrebno prevzeti v trgovini na našem naslovu Avtohiša Žibert, Britof 173, 4000 Kranj, saj v primeru pošiljanja po pošti ne moremo zagotoviti, da olje ne steče in da bo stroj popolnoma čist.

Avtohiša Žibert potrošnika obvesti kdaj je nulti servis opravljen in je stroj mogoče prevzeti po elektronski pošti ali telefonu.

 1. GARANCIJA

Artikli imajo garancijo uvoznika oz. proizvajalca, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pod pogoji navedenimi na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Garancijo lahko potrošnik uveljavlja neposredno pri podjetju.

 1. REKLAMACIJE

Prodajalec odgovarja za vsako neskladnost blaga, ki obstaja ob dobavi blaga in ki se pokaže v dveh letih od dobave blaga kot je navedeno vprvem odstavku 78. člena ZVPot-1.

Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

 • odpravo napake ali
 • vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • zamenjavo blaga ali
 • vračilo plačanega zneska.

Kupec mora ponudnika obvestiti o napaki ter izdelek vrniti na lastne stroške in v zakonsko določenem roku. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.

V primeru, da kupec vrne poškodovano ali rabljeno blago, si ponudnik v skladu z ZVPOT-1 pridržuje pravico uveljavljanja zahtevka za povračilo zmanjšane vrednosti blaga.

 1. VARNOST

Spletna stran s trgovino uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z GDPR in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Pogoje poslovanja tega spletnega mesta in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

 1. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne odgovarja za uporabo spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

 1. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina je last podjetja Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnika in se ne smejo uporabljati brez njegovega izrecnega dovoljenja.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Kranju. Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@vrtni-stroji.si ali na poštni naslov Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj, ali osebno na naslovu ponudnika.

V skladu z zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): http://ec.europa.eu/odr.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 1. UPRAVLJALEC SPLETNE TRGOVINE

Upravljavec spletne trgovine na spletni strani www.vrtni-stroji.si je Avtohiša Žibert d.o.o., Britof 173, 4000 Kranj

Podatki o upravljavcu:
Naziv podjetja: Avtohiša Žibert d.o.o.
Naslov: Britof 173, 4000 Kranj
Matična številka: 6736238000
Davčna številka: SI67271456
Zavezanec za DDV: DA
Telefon: 04 23 43 100
E-pošta: info@vrtni-stroji.si
Transakcijski račun: IBAN SI56 0206 8026 1252 656 (NLB d.d.)

Podjetje je bilo v sodni register v Kranju vpisano 02. 12. 2014.

Številka vpisa: SRG 2014/52673

 

Kranj, 3.07.2023

Garten - WooCommerce WordPress Theme

Choose Your Demo

Choose main color

Choose main color 2

Home 1
Home 2
Home 3
Home 4
Home 5
Ocenite to stran